Contact

Begeleiding


Werkwijze individuele begeleiding:
Uw kind komt 1 á 2 keer per week langs voor extra hulp. De begeleiding is meestal een uur (50 minuten begeleiding en 10 minuten overleg met de ouder) of korter indien dit nodig is. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een jong kind of een kind met ernstige concentratieproblemen. Ik werk met een combinatie van:

  • Standaardmaterialen/methoden, die deels ook in de orthotheek op scholen aanwezig zijn
  • Eigen materialen
  • Computerprogramma's
  • Spelvormen

Het doel van deze combinatie is, om vanuit een goede leerlijn te zorgen voor voldoende afwisseling. Thuis kan dan nog in overleg 2 á 3 keer gewerkt met speelse huiswerkopdrachten.

Huiswerkbegeleiding
Waarom huiswerkbegeleiding? Elke leerling heeft een periode in zijn middelbare-schooltijd dat het leren tijdelijk minder goed gaat. Soms komt dat omdat je de stof van een bepaald vak niet begrijpt of eenvoudig niet in je hoofd krijgt.

Soms zijn er problemen thuis die zo erg afleiden dat je je in de klas niet meer kunt concentreren en hierdoor onvoldoendes haalt. Je kunt dan in overleg met je ouders en/ of school ervoor kiezen om je bij mij aan te melden voor wat extra hulp hierbij.

Welke manier van huiswerkbegeleiding past bij jou?
Er zijn verschillende soorten huiswerkbegeleiding. Bijlessen helpen je vaak de achterstand in een bepaald vak weg te werken en een bijlesdocent kan je bepaalde problemen uitleggen, die je na klassikale behandeling nog niet begrijpt.

Als je moeite hebt met meer vakken of het idee hebt dat er andere problemen een rol spelen, zoals het niet goed kunnen leren van rijtjes, het niet kunnen omgaan met getallen, concentratieproblemen, is het misschien goed in overleg met je ouders en/ of je school contact op te nemen met een huiswerkinstituut. Daar kan bekeken worden waar je problemen vandaan komen en kan je adviezen krijgen over een nieuwe methode van studeren, waardoor de cijfers omhoog gaan en je het gevoel krijgt meer vat te hebben op je huiswerk.

Alle instituten hebben een andere manier van werken. Sommige zijn erg streng en willen dat je elke dag een aantal uren komt studeren. Je krijgt dan uitleg en wordt overhoord. Andere instituten geven je de kans langs te komen als jij daar behoefte aan hebt, 's middags of 's avonds. Kijk goed welke methode het best bij je past.


Een goed resultaat, daar doen we het voor!

Na schooltijd samen het huiswerk doornemen en knelpunten bespreken. Wat ga je eerst doen? Hoe zorg je dat je alles op tijd af hebt? Het ondersteunen of activeren van kinderen kan leiden tot betere resultaten.